PSA oljespecifikationer

Skapad den under Allt om bilar

PSA, eller Peugeot-Citroën, är en fransk biltillverkare som har ett stort utbud av bilar på marknaden. PSA-bilar kräver olja som uppfyller vissa specifikationer för att motorn ska fungera optimalt. Det finns många olika PSA-oljespecifikationer och det kan vara svårt att navigera i vilken som är bäst för just din bil. Därför kommer vi i detta blogginlägg att ge dig en introduktion till de olika PSA oljespecifikationer som finns och vad du bör tänka på när du väljer rätt olja till din Peugeot eller Citroën.

 

När du ska välja olja till din PSA-bil är det viktigt att välja en olja som uppfyller specifikationerna som står i din bils servicebok. Om du inte har någon servicebok eller är osäker på vilken du ska välja rekommenderar vi att du använder registreringsskyltsökningen eller ringer oss.

 

Dessutom måste du också vara medveten om om din PSA-bil kräver en olja med viskositet. Viskositet anger hur tjock eller flytande olja är vid en given temperatur. Det är viktigt att välja en olja med rätt viskositet, eftersom det påverkar hur oljepumpen fungerar och hur oljan cirkulerar i motorn.

 

Det finns även oljespecifikationer avsedda för bilar med partikelfilter. Dessa specifikationer säger att oljetillverkare måste producera olja som inte innehåller vissa kemikalier som kan skada partikelfiltret. Om din PSA-bil är utrustad med ett partikelfilter är det viktigt att välja en olja som uppfyller dessa specifikationer.

 

Den franska PSA-gruppen utfärdade en uppsättning oljespecifikationer 2009 för att utöva större kontroll över de motoroljor som används i deras fordon. Alla specifikationer är baserade på ACEA-specifikationer, men kräver även ytterligare villkor för att uppfyllas. Du kan se olika PSA-specifikationer nedan:

 

Motor olja

PSA B71 2290
Peugeot/Citroëns motoroljespecifikation introducerades 2009. B71 2290 är en låg-SAPS-olja avsedd för motorer med dieselpartikelfilter och med Euro 5-emissionsnormer. Allmänna specifikationer är: ACEA C2 eller C3 med ytterligare PSA-tester.

Klicka här för att köpa motorolja med specifikationen PSA B71 2290

 

PSA B71 2294
Peugeot/Citroëns motoroljespecifikation introducerades 2009. Huvudspecifikation: ACEA A3/B4 med ytterligare PSA-tester.

Klicka här för att köpa motorolja med specifikationen PSA B71 2294

 

PSA B71 2295
Peugeot/Citroën motorolja standard för motorer före år 1998. Allmän specifikation: ACEA A2/B2.

Klicka här för att köpa motorolja med specifikationen PSA B71 2295

 

PSA B71 2296
Peugeot/Citroëns motoroljespecifikation introducerades 2009. Allmänna specifikationer: ACEA A3/B4 + ytterligare PSA-tester.

Klicka här för att köpa motorolja med specifikationen PSA B71 2296

 

PSA B71 2312
Peugeot Citroën har utvecklat standarden B71 2312 för oljor som kan motstå de allvarligaste termiska begränsningarna tillsammans med kompatibiliteten hos de flesta moderna efterbehandlingssystem. PSA B71 2312-standarden gäller alla Peugeot- och Citroën-fordon utrustade med "BlueHDi"-dieselmotorer utrustade med SCR (Selective Catalyst Reduction) som tillåter NOx-behandling (kväveoxider) med AdBlue®-tillsats eller så kallad "dieselavgasvätska". . . Standarden kräver också förbättrade kallflödesegenskaper för att minska oljans hydrodynamiska friktion, för att uppnå bränsleekonomiska fördelar, särskilt när oljan är kall. Detta ytterligare krav på kallflödesegenskaper tillåter utmärkt oljeflöde vid start, snabbare oljetrycksuppbyggnad, snabbare varvtalsökningar och snabbare driftstemperatur. Denna typ av lågviskösa smörjmedel möjliggör en minskning av bränsleförbrukningen och minskar därför utsläppen av växthusgaser (CO2).
Växellådsoljor

Klicka här för att köpa motorolja med specifikationen PSA B71 2312

 

Växellådsolja

PSA B71 2330
API GL-4 nivåväxellådsoljor med SAE 75W80 viskositet. Lämplig för växellådor.

Klicka här för att köpa växellådsolja med specifikationen PSA B71 2330

 

PSA 9730 A8
Specialväxelolja för C550-transmissionerna som används i Citroen C1 och Peugeot 107.

Klicka här för att köpa växellådsolja med specifikationen PSA 9730 A8

 

PSA B71 2315
API GL-4 nivå, SAE 75W80 viskositetsväxelolja tillverkad av API Group III basoljor.

Klicka här för att köpa växellådsolja med specifikationen PSA B71 2315

 

Om du är osäker, kom ihåg att använda antingen registreringsskyltsökningen eller ring oss.


Ingen kommentar / Inga kommentarer
Skriv din kommentar